MIN VOLVO & auktoriserad verkstad

Boka ditt däckbyte
På Min Volvo kan du boka däckbyte och se vilka däck som är rekommenderade för din bil. Har du inget konto är det gratis att skapa ett nytt. Behöver du mer hjälp är du välkommen att besöka en auktoriserad Volvoverkstad och din Personliga Servicetekniker.  

Kontakta din personliga servicetekniker

Din Personliga Servicetekniker är specialutbildad på Volvo och vet vilka däck och fälgar som passar på din Volvo. Besök oss och prata däck, fälgar och hjulskifte med en expert. Du får alltid goda råd och bra erbjudanden. Välkommen in!

Vad ska man tänka på när man köper däck?

Precis som när du väljer vilka skor som passar din vardag bäst måste du även välja vilka egenskaper du prioriterar för din vardagskörning. Är tysta och komfortabla däck viktigare än att få ut maximal prestanda eller är priset en avgörande faktor?

Val av däck är alltid en kompromiss mellan olika egenskaper, annars skulle det bara finnas ett sorts däck på marknaden. Det är t. ex. stor skillnad på bromssträcka och rullmotstånd mellan ett billigt och ett dyrt däck.

Hur går ett däckbyte till?

När du byter däck på en fälg monteras de gamla däcken av och återvinns på bästa möjliga sätt för miljön. De nya däcken monteras på fälgen och sedan skruvas de fast på bilen. För att det ska vara enkelt för dig att själv byta ett hjul vid exempelvis punktering dras hjulen fast med rätt moment och kraft, så att de sitter säkert men är enkla att lossa när du behöver det.

Vid ett däckbyte så byter man även ventil för att vara säker på att allt håller många mil framöver.

Förvara dina hjul på däckhotell

Om du vill slippa förvara dina hjul hemma i garaget eller förrådet kan du använda ett däckhotell hos din lokala Volvohandlare. Under den säsong då de inte används ser personalen till att däcken tvättas och sedan förvaras i rätt temperatur. Dessutom kontrolleras mönsterdjupet och däcktryck inför varje hjulskifte och säsong.

När du förvarar dina däck hos en Volvohandlare så kontaktar vi dig om du behöver köpa nya däck till kommande säsong.

En enklare och förmånligare däckaffär med CarPay

Om du betalar allt kring dina däck med appen CarPay och Volvokort kan du dela upp köpet på fyra månader – helt utan ränta och avgifter. Dessutom får du bonus som smidigt samlas i CarPay och kan lösas in vid till exempel däckköp, däckbyte eller mot däckhotell.

Kom igång med din smarta bilekonomi på några minuter. Ladda ner CarPay, ansök om Volvokort direkt i appen och invänta bekräftelse.

Boka ditt däckbyte

Logga in eller starta ett konto gratis på Min Volvo eller kontakta din lokala Volvoverkstad så hjälper de dig med dina däck.

Boka ditt däckbyte

Logga in eller starta ett konto gratis på Min Volvo eller kontakta din lokala Volvoverkstad så hjälper de dig med dina däck.

Boka ditt däckbyte

Logga in eller starta ett konto gratis på Min Volvo eller kontakta din lokala Volvoverkstad så hjälper de dig med dina däck.

Våra däckpartners

Vi samarbetar med de ledande tillverkarna av premiumdäck och erbjuder
bara produkter som klarar våra tuffa säkerhetskrav och tester. Se våra sommardäck i listan nedan.

Kontakta oss för att boka ditt däckbyte eller för att köpa nya däck.

Däcktyp

FabrikatModellDimensioner Pris